מתכוננים לגביע האיגוד: הקריטריונים!
תאריך: 09/05/2022

(צילום: גיא יחיאלי)
המטרה המרכזית של גביע האיגוד, שייפתח ביום שלישי במכון וינגייט, היא קביעת קריטריונים. מדובר בתחרות העיקרית של השנה בה ניתן לקבוע קריטריונים למשימות הבינלאומיות: לבוגרים, לנוער ולקדטים. זה הזמן לעשות סדר בכל אחד מהקריטריונים השונים - מי כבר בפנים, לאילו קריטריונים יש עוד הזדמנויות ולמה בעיקר כדאי לשים לב.
אליפות העולם
הקריטריון לאליפות העולם הוא מעט מורכב יותר מהרגיל, אך ננסה בכל זאת לעשות סדר. ראשית, יש כבר חמישה שחיינים שקבעו קריטריון אישי לאליפות: אביב ברזלי, לאה פולונסקי ותומר פרנקל, שעשו זאת בארה"ב בתחרויות ייעודיות, ואנסטסיה גורבנקו ומירון חרותי, שאשררו את הקריטריון בשטוקהולם.
בנוסף אליהם, יש כבר כמה רביעיות שליחים שבשקלול הזמנים של ארבעת השחיינים המהירים כבר כעת מהירות מהקריטריון: אצל הגברים 4X100 חופשי, 4X200 חופשי ו-4X100 מעורב, אצל הנשים ה-4X200 חופשי, וכן ה-4X100 מעורב מיקס. הרכב הרביעיות הסופי ייקבע לאחר גביע האיגוד, במטרה ליצור את רביעיות השליחים המהירות ביותר.
.jpg)
(צילום: סימונה קסטרווילארי)
אז במה כדאי להתמקד בגביע האיגוד? ובכן, יש כמה שחיינים אשר קבעו זמנים מהירים מהקריטריון בעונה שעברה וצריכים להשיג זמן אשרור (עד 2 אחוז לאט מקאט A): מיכאל לייטרובסקי, גל כהן גרומי, דניס לוקטב. האחרים, ישאפו להשיג קריטריון A למשחים האישיים (את טבלת הקריטריונים ושאר התנאים תוכלו למצוא במסמך הקריטריונים המלא כאן), או להתקרב אליו ככל האפשר על מנת להיות בין ארבעת המהירים למשחי השליחים.
אליפות אירופה
במקרה של אליפות אירופה ברומא המצב מעט פשוט יותר. אף שחיין או שחיינית עדיין לא קבעו את הקריטריון, וניתן יהיה לעשות זאת בשלוש הזדמנויות שונות: בגביע האיגוד, באליפות העולם, או באליפות ישראל. השינוי לעומת שנים עברו: בתחרויות הנערכות בארץ, יש לקבוע את הקריטריון פעמיים - במוקדמות ובגמר, כדי להיכנס באופן ודאי לנבחרת. זאת כמובן, פרט למשחים הארוכים. את טבלת הזמנים אותם יש להשיג והתנאים המלאים תוכלו למצוא כאן.
אליפות אירופה לנוער
התחרות שתיערך ברומניה מיועדת לבני 18 ומטה (שנתון 2004) ובנות 17 ומטה (שנתון 2005). גם כאן, השחייניות והשחיינים יידרשו לקבוע פעמיים את הזמן המהיר מקריטריון A כדי להיכנס לנבחרת, רק שעבורם מדובר בהזדמנות היחידה להשיג את הקריטריון. לטבלת הזמנים ומסמך הקריטריונים המלא לחצו כאן.

(רביעיית שליחות הנוער מהרב אומות)
אליפות מדינות הים התיכון (קומן)
בעקבות השינוי של הנהלת הקומן ברגע האחרון, גילאי המשתתפות בתחרות בקפריסין יהיו 14-13 כמו בשנים עברו (שנתון 2008-09) בעוד אצל הבנים הגיל הוא 16-15 (2006-07). כאן, לא רק שהשחיין או השחיינית צריכים לקבוע פעמיים זמן המהיר מהקריטריון, אלא שעליהם להיות בין שני המהירים באותו משחה כדי להיכלל בנבחרת. לטבלת הזמנים ומסמך הקריטריונים המלא לחצו כאן.
הפסטיבל האולימפי האירופי לנוער (EYOF)
תחרות המיועדת לבנות 14-15 ולבני 15-16, והקריטריונים אליה קשים יותר מאשר לאליפות מדינות הים התיכון. מגבלת הגודל של הנבחרת היא 8 שחייניות ושחיינים, כאשר הזדמנות נוספת לקבוע את הקריטריון עבור הגילאים הרלוונטיים תהיה בגביע קומן עצמו (על בסיס מקום פנוי), לאחריו תוכרע הנבחרת סופית. לטבלת הזמנים ומסמך הקריטריונים המלא לחצו כאן.
משחקי המכביה
גביע האיגוד היא גם התחרות העיקרית שתיקבע את סגל נבחרת ישראל למכביה שתיערך הקיץ בארץ. ככלל, חמשת הראשונים בכל משחה נכללים בסגל למכביה. לאחר שקלול התחרויות הרלוונטיות הקודמות עבור שחייני המכללות, יפורסם הדירוג ב-20 במאי, ולאחריו יתבצעו מחיקות ושאר השגות (עד 27.5), אשר עשויות להכניס לנבחרת שחייניות ושחיינים נוספים. לאחר תהליך זה, תיקבע סופית הנבחרת למכביה. למסמך הקריטריונים מלא לחצו כאן.